Perşembe, Nisan 13, 2006

Deney 6

AMAÇ : DIGIAC 2000 deney seti ve 8086 assembly dili kullanılarak, yavaşça yükselen bir ikili çıktı (her 0.2 saniyede bir değişen) üreten ve bunu DAC’den DC motora vererek, hızlanan bir motor yapan bir program yazınız.

AÇIKLAMA:

DAC ikili girdileri PA0-PA7’den alarak,onay sinyali olan PB0 lojik 0 olduğunda 0-2.55 Volt değerinde bir analog voltaja çevirir. PB0 düşük bir çıktıdan sonra yüksek bir değere çekilirse, çıkışlar bir önceden tanımlanmış voltajda kalırlar.

DAC’nin çıkışı DC Motora DAC anahtarı kullanarak verilebilir. DC motorun giriş voltajı sıfır olduğunda motor durur. Bir voltaj uygulandığında ise dönmeye başlar ve 2.55 Voltta maksimum hıza ulaşır.

NOT:
Deney raporunda programın algoritmik gösterimine yer verilmelidir. Program kodu içerisinde açıklama satırları mutlaka yazılmalıdır.

Deneyi yaparken DIGIAC 2000 deney seti ile ilgili kitaptan faydalanabilirsiniz

Deney Föyünü http://efe.ege.edu.tr/~bursa/Mikro/Deney6

adresinden alabilirsiniz

2 Comments:

Anonymous Adsız said...

Merhabalar,

Hocam bu deney pazartesi gününe değildir umarım. Çünkü bu deney bugün verildi. Digiac her gün bi grupta kalacak olsa, perşembe akşamı 1., cuma akşamı 2., cumartesi 3. pazar günü de 4. grup alabilir ve 5. grup hiçbişey yapamamış olur bu durumda. Ki digiac kullanımının bu kadar koordine olmadığı ve de özellikle vizelerin bu kadar yaklaştığı bi dönemde pek kimsenin digiac peşinde koşacağını zannetmiyorum ve sadece çalışsın diye gerçekleştirilecek bi deney olacak bu sefer.

Bu nedenlerden dolayı deneyin vizelerden sonraki haftaya ertelenmesini sizden talep etmekteyim.

17:55  
Anonymous Adsız said...

Bu arada adımı yazmayı unutmuşum.

17:55  

Yorum Gönder

<< Home