Pazartesi, Nisan 17, 2006

Deney 7

AMAÇ :

Bu deneyde potansiyometrenin o anki durumuna göre bir binary sayı ekrana çıkaran ve bu sayıyı FCOOH bellek adresine yazan bir program yazılacaktır.

AÇIKLAMA:


The 8 bit analog to digital converter (ADC) converts an analog voltage in the range 0 to 2.55V into an 8-bit digital value on PA0-PA7. In order to perform an analog to digital conversion, the following steps must be taken.

8 bitlik Analog to Digital Converter (ADC) 0 ile 2,55 V arasındaki bir analog voltaj değerini, 8-bitlik bir değer olarak PA0-PA7’ye çevirir. Analogtan digitale çevrim yapabilmek için aşağıdaki adımlar izlenmelidir.

• WR(PB1) ve (PB3)’ü 1 olarak set et.

• Çevirmeyi gerçekleştirebilmek için WR’ye 1_0_1 şeklinde bir çevrim sinyal uygula. Bu sinyal 200 ns ‘nin altında bir sürede olmalıdır.

• PB2’nin 1 olmasını bekle bu sayede çevrimin yapıldığını algıla. Maksimum çevirme süresi 9µs’dir.

• ADC data çıkışlarını alabilmek için logic 0 olarak tekrar set et.

• PA0-PA7’yi oku.

• Tekrardan ADC data çıkışını okuyabilmek için logic 0 olarak set et.

ADC anahtarı potansiyometrenin çıkışının ADC’nin girişi olarak ayarlanması için set edilebilir. Potansiyometre bir değişken direnç olarak algılanmalıdır. Bu sayede çıkış voltajı değiştirilir.

NOT:

Deney raporunda programın algoritmik gösterimine yer verilmelidir. Program kodu içerisinde açıklama satırları mutlaka yazılmalıdır.

Deneyi yaparken DIGIAC 2000 deney seti ile ilgili kitaptan faydalanabilirsiniz.

Deney Föyüne http://efe.ege.edu.tr/~bursa/Mikro/Deney7 adresinden ulaşabilirsiniz.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home